Početna stranica » Politika privatnosti

Politika privatnosti

borm-politika-privatnosti

Općenito

Ovdje je opisano koje vaše osobne podatke prikupljamo, na koji način obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim osobnim podacima.

Borm Informatika d.o.o., Varaždin, Zagrebačka 89, OIB 50198126664 obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja ove web u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu.

 

Svrha i način obrade osobnih podataka

Pristup ovoj internetskoj stranici slobodan i ne zahtijeva registraciju.

Kontakt
Ukoliko nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati.

Otvorene zamolbe za posao
Podatke koje nam pošaljete kroz otvorene zamolbe za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a čuvaju se dvije godine.

 

Primatelji osobnih podataka

Borm Informatika d.o.o. će vaše osobne podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. suda).

Po potrebi osobni podatci će se prosljeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke potpore, održavanja informacijskog sustava, istraživanja tržišta ili sličnih potreba uz obvezne mjere povjerljivosti i zaštite podataka.

 

Zaštita osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga. Kontinuirano educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

 

Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

  • pravo na pristup podatcima koji se odnose na vas
  • ispravak ili dopunu vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni
  • brisanje osobnih podataka (ukoliko ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka)
  • ograničenje obrade osobnih podataka, npr. kada prigovarate točnosti osobnih podataka, a za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost
  • povlačenje suglasnosti za obradu podataka (npr. za primanje promotivnih poruka)

Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

Zahtjevi, pritužbe ili upiti za zaštitu osobnih podataka

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka možete uputiti na adresu elektroničke pošte office@borm.hr ili Borm Informatika d.o.o., Hrvatska, 42000 Varaždin, Zagrebačka 89, telefon +385 42 300 111.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

 

Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica ili trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim web stranicama mogu biti drugačija od ovih.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na drugim web stranicama ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

U slučaju promjena ovih Pravila zaštite osobnih podataka (zaštita privatnosti) obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

 

Kolačići na web stranici (engl. Cookies)

Web kolačići su male tekstualne datoteke koje Vaš pretraživač sprema na Vaše računalo, a potrebni su za ispravan rad i prikladno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima. Kolačići primjerice spremaju Vaše korisničke postavke, poput preferiranog jezika korištenja, ili se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice.

Osim toga, kolačići mogu spremiti i osobne informacije poput Vašeg imena ili e-mail adresa, no važno je napomenuti da te informacije mogu biti spremljene isključivo ako Vi to omogućite. Naša web stranica nema pristup informacijama koje Vi niste dali te ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Borm Informatika d.o.o. koristi standardne web kolačiće s primarnim ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva.

Pored standardnih web kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste naše internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelj dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo razumjeli i poboljšali korištenje naših stranica te Vam osigurali bolje korisničko iskustvo. IP adresa koju šaljemo Google Ananlytics se anonimizira tako da se onda ne može povezati s Vama. Više informacija o Google Analytics kolačićima možete naći na vezi https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije "Pomoć" u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.

Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi https://www.aboutcookies.org.uk/