Početna stranica » Reference » Metalne konstrukcije - Speiser Metallbauplanungen GmbH

Metalne konstrukcije - Speiser Metallbauplanungen GmbH

Speiser Metallbauplanungen GmbH, na čelu s Kurtom i Brigitte Speiser, poznat je mnogima u industriji. Tome su pridonijele različite usluge, prije svega, uspješno sudjelovanje na natječajima za fasade i metalne konstrukcije, planiranje i stručnost implementacije, kao i veliki projekti projektiranja diljem Švicarske.

speiser-metallbauplanung-gmbh-kurt-speiser

"sada imamo samo jednu kontakt osobu – za ERP i za računovodstveno rješenje"

Kurt Speiser
Vlasnik tvrtke Speiser Metallbauplanung GmbH

Svestranost, sve veći zahtjevi projekata i sve veći zahtjevi u posljednjih nekoliko godina potaknuli su Kurta Speisera da potraži novog softverskog partnera s održivim ERP rješenjem. Iako je prethodni sustav još uvijek mogao pokriti osnovne zahtjeve u svakodnevnom poslovanju. Ali sada je došlo vrijeme da se zamijeni "individualno programirano rješenje”, koje je djelomično razvijeno u vlastitoj organizaciji prije mnogo godina i o kojem se brinula eksterna podrška. Velika ovisnost i spori i vrlo visoki troškovi održavanja postali su neodrživ rizik za tvrtku. Proces traženja i analize započeo je 2019. godine, koji je potom uspješno završen u jesen 2020. izborom novog partnera BORM-INFORMATIK AG s Evo ERP sustavom.

Postojeća baza kupaca mogla se učitati u novi sustav bez velikih napora, ali to je bio samo jedan dio slagalice u cjelini. Kao što je poznato, za tvrtku je uvijek veliki izazov uvesti novi ERP sustav paralelno s vrlo intenzivnim svakodnevnim poslovanjem. Osim toga, Brigitte Speiser odlučila je i interno obraditi financijsko i obračunsko računovodstvo. U sljedećem intervjuu Kurt i Brigitte Speiser raspravljaju o svojim iskustvima, gdje su danas s novim sustavom i što se još planira s njim.

 

Pitanja iz intervjua s Kurtom i Brigitte Speiser

 

Da li je bilo mnogo mogućih ERP ponuđača za metalne konstrukcije koji su došli u obzir prema zahtjevima za vaše novo rješenje ?

U osnovi da. Različitim online istraživanjima, posjetama sajmovima i razmjenama na konferencijama, neki se pružatelji mogli identificirati kao mogući partneri.

A kako ste pronašli “pravog” partnera?

Nakon internog procesa predevaluacije, u uži izbor ušla su tri moguća ponuđača. Potom smo ih pozvali da u prezentaciji predstave svoju tvrtku i rješenja. Na taj način smo bolje upoznali tvrtku i njezinu organizaciju.

Što je bio ključni razlog ili glavni razlog zašto ste odabrali BORM-INFORMATIK AG za svog novog softverskog partnera?

Besprijekorna integracija financijskog i obračunskog računovodstva bila je jasna prednost u odnosu na konkurenciju. Sigurnost sustava zbog veličine novog partnera i mogućnosti integracije postojećih Office dokumenata (Word, Excel, Outlook) također su bile važne točke. Lijepo je i što sada imamo jedinstvenu kontaktnu točku za ERP te financijsko i obračunsko računovodstvo. Nakon referentnog posjeta kupca većoj metalnoj građevinskoj tvrtki u blizini, odluka je donesena.

Kako ste uz vrlo intenzivan svakodnevni posao organizirali sredstva za tako važan interni projekt i kako ste to uspjeli?

Jedan zaposlenik preuzeo je projekt i također pomogao u evaluaciji. Uživao je u internoj implementaciji i bio je poveznica između nas i softverskog partnera.

Kako ste pronašli podršku, savjete i obuku koju vam je pružio BORM-INFORMATIK AG prije i tijekom faze implementacije?

Zaista smo cijenili osobnu podršku i obuku koju smo dobili na licu mjesta. Kompetentnost i stručno znanje voditelja projekata su stručni i na visokoj razini.

Sada na temu ulaganja i održavanja. Poznato je da ERP sustav s nezanemarivim početnim ulaganjem i nakon implementacije s održavanjem i ažuriranjem zahtijeva daljnja ulaganja. Kako se osjećate u vezi toga?

To je svakako velika investicija čega smo i mi bili svjesni. Održivost takvog rješenja vrlo je vrijedna prednost u smislu olakšavanja rada, a kasnije i pristupa postojećim referentnim objektima tijekom nekoliko godina ili čak desetljeća.
Osim toga, na raspolaganju su vam važne ključne brojke u bilo kojem trenutku pritiskom na gumb, koje se zauzvrat mogu koristiti za korisničku podršku, CRM i upravljanje tvrtkom.

Kamo želite ići s novim Evo ERP sustavom? Što biste još željeli s njim postići za 2 do 3 godine?

Sa snimljenim podacima možemo brzo, učinkovito i digitalno obavljati važnu statistiku kupaca, godišnja izvješća i druge poslove. U prošlosti je ovaj posao oduzimao dosta vremena. Osim toga, sada ćemo izgraditi osnovu, koja će biti od velike vrijednosti za naše planiranje sukcesije.

Što biste savjetovali tvrtki koja također ocjenjuje novi sustav ili razmišlja o novoj akviziciji?

Prije nego što se novi softver može pustiti u rad, važno je da je krajolik IT sustava ažuran. Radne podatke koji će teći u novi sustav treba prethodno provjeriti i ažurirati ako je potrebno. To vam daje jamstvo da njihov sadržaj od samog početka odgovara očekivanom i željenom statusu.

borm-reference-metalne-konstrukcije
borm-reference-metalne-konstrukcije-speiser-metallbauplanungen-gmbh-2
borm-reference-metalne-konstrukcije-speiser-metallbauplanungen-gmbh-3